14 Mart Tıp Bayramı Töreni

Tıp Fakültesi ve Kocaeli Tabip Odası ve tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı, Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Kocaeli Emniyet Müdürü Necati Denizci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Kocaeli Tabip Odası Başkanı Dr. Zeki Hamşioğlu, üniversitemiz akademisyen ve öğrencilerinin katılım gösterdiği Tıp Bayramı resmi töreni., saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Tıp Fakültesi ve Kocaeli Tabip Odası ve tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı resmi töreni sırasında gerçekleşen konuşmalarda, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, sağlık hizmetlerinde ülkemizin uluslararası standartlara eriştiğini, bunun yanı sıra sağlık sektöründe değişim ve dönüşümün gerekli olduğunu, sağlıkta şiddet konusunun bir eğitim sorunu olduğunu belirtirken, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü, sağlık hizmetlerinin niteliksel olarak güçlendirilmesi gerektiğini, sağlık sanayisinde yeni atılımlar yapılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zafer Utkan, konuşmasında, sağlık hizmetleri ve eğitimi konusunun önemine değinerek sağlık hizmetlerinden herkesin yararlanması gerektiğini ifade etti. Tıp eğitiminin önemle üzerinde durulması gereken ciddi bir süreç olduğunu belirterek, Üniversite hastanelerinin temel amacının eğitim ve araştırma olduğunu belirten Prof.Dr.Utkan, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladığını ifade etti.

Törende, meslekte 25,40, 50 yılını dolduran hekimlere plaketleri takdim edildi,