Sıkça Sorulan Sorular

Ne Nerede?

Fakültemiz (1) Tıp Fakültesi ve Hastanesi Ana Bina, (2) Tıp Fakültesi A Blok, (3) Tıp Fakültesi B Blok ve (4) Yeni Poliklinik ve Tıp Eğitimi Uygulama Merkezi (SİM) ve olmak üzere dört binadan oluşmaktadır.




Tıp Fakültesinde dersler nerede yapılmaktadır?

Her dönemin teorik dersleri Eğitim Bloğundaki dönem amfilerinde yapılmaktadır.

Laboratuvar dersleri çoğunlukla Eğitim Bloğundaki Islak/Kuru Laboratuvarda yapılmaktadır.

Klinik Beceri Laboratuvarı Yeni Poliklinik ve Tıp Eğitimi Uygulama Merkezinde (KOÜSİM) yapılmaktadır.

Ders programında pratik derslerin nerede yapılacağı yazılıdır.

PDÖ (Probleme Dayalı Öğrenme) ve İletişim Becerileri-1 ve TODUP (Toplumsal Duyarlılık Projeleri) için küçük grup çalışmaları Tıp Fakültesi A Blok ve Tıp Fakültesi B Blok dersliklerinde yapılmaktadır.

Dönem I Amfisi nerededir?

Dönem I Amfisi Tıp Fakültesi A Blok giriş / zemin katındadır.

Islak Laboratuvar nerededir?

Islak Laboratuvar Tıp Fakültesi A Blok B1 / -1 katında kuru laboratuvar ile yan yanadır. Dönem 1 amfisinin alt kapısından çıkıldığında karşıda yer almaktadır. Ders programında hangi derslerin burada yapılacağı yazılıdır.

Laboratuvar ders ve sınavlarında önlük giyilmesi zorunludur.

Kuru Laboratuvar nerededir?

Tıp Fakültesi A Blok B1 katında ıslak laboratuvar ile yan yanadır. Dönem 1 amfisinin alt kapısından çıkıldığında karşıdadır. Ders programında hangi derslerin burada yapılacağı yazılıdır.

Laboratuvar ders ve sınavlarında önlük giyilmesi zorunludur.

Yemekhane nerededir?

Tıp Fakültesi A Blok 2. Katta bulunmaktadır. Asansörle veya merdivenle 2. Kata çıktığınızda sağdadır.

Rehberlik ve Psikosoyal Destek Birimi nerededir ve nasıl destek alabilirim?

Tıp Fakültesi A Blok 1. katta 119 Nolu odadır. Asansör veya merdivenle 1. Kata çıkıp sağa doğru oda kapılarını takip ediniz.

Öğrenci Rehberlik ve Psikososyal Destek Birimi aşağıdaki konularda destek alabileceğiniz bir birimdir.

  • Ruhsal sıkıntı ve zorluklarla ilgili psikolojik danışmanlık
  • Kişisel ve sosyal alanlarda yaşadığınız problemler için psikolojik danışmanlık.
  • Mesleki ilerleme (kariyer) danışmanlığı.
  • Öğrenci danışmanlık sistemi hakkında bilgi ve yönlendirme http://tip.kocaeli.edu.tr/docs/RehberlikYonerge.pdf

Randevu talepleriniz için birimde hizmet veren Uzman Psikolog Nesligül Nihal Olgun’a iletişim bilgilerinizi (cep telefonu ve e-mail adresleri) içeren bir e-mail atmanız gerekmektedir.

Uzman Psk. Nesligül Nihal Olgun e-mail: nesligul.olgun@kocaeli.edu.tr

Telefon: 0 (262) 303 79 42

Salı günleri 13.00-16.00 saatleri arasında, Perşembe ve Cuma günleri ise tam gün faaliyette bulunmaktadır.

Bilgisayarlı sınav salonu nerededir?

Tıp Fakültesi A Blok B1 / -1 katında merdivenden inince soldaki koridorda 1B24 nolu salondur. Ders programında hangi sınavların burada yapılacağı yazılıdır.

Tıp Fakültesi öğrenci işleri nerededir?

Tıp Fakültesi A Blok zemin / giriş katında merdivenin yanındaki koridorun sonundadır.

Okuma Salonu-1 (Ana Bina) nerededir ve çalışma saatleri nasıldır?

Ana Binada zemin kattadır. Ana Binaya ana girişten girip sağdan ana güvenliğin arkasına devam ettiğinizde sağda İbn-i Sina Kütüphanesi ile karşılaşacaksınız. Kütüphanenin karşısındadır.

Hafta içi ve hafta sonu 7/24 açıktır.

Okuma Salonu-2 (Tıp Fakültesi A Blok) nerededir ve çalışma saatleri nasıldır?

Tıp Fakültesi A Blok 1. katta merdivenden çıkınca soldaki koridordan ilerleyip tuvaletlerden sola dönünce sağdaki 110 nolu odadır.

Hafta içi 08.30-17.30 arası açıktır.

Okuma Salonu-3 (Tıp Fakültesi B Blok) nerededir ve çalışma saatleri nasıldır?

Tıp Fakültesi B Blok 1. Katta 228 nolu odadır.

Hafta içi 08.30-16.30 saatlerinde açıktır.

Merkez Laboratuvarı nerededir?

Merkez Laboratuvarı Ana Binaya Yeni Poliklinik ve Tıp Eğitimi Uygulama Merkezi binası karşısındaki kapıdan girildiğinde sağdadır. Laboratuvar ders ve sınavlarında önlük giyilmesi zorunludur.

Tıp Fakültesi Kütüphanesi nerededir ve çalışma saatleri nasıldır?

Ana Binada zemin kattadır. Ana Binaya ana girişten girip sağdan devam ettiğinizde sağda İbn-i Sina Kütüphanesi ile karşılaşacaksınız.

Kütüphane Hafta içi 08.00-22.00; hafta sonu 10.00-22.00 saatlerinde hizmet vermektedir.

Kurul sınavlarında kütüphane de sınav salonu olarak kullanıldığından kurul sınav saatlerinde kullanılamamaktadır.

Anatomi Laboratuvarı nerededir?

Ana Binada zemin kattadır. Ana Binaya ana girişten girip güvenliklerin arkasında devam ettiğinizde sağda İbn-i Sina Kütüphanesi ile karşılaşacaksınız. Kütüphanenin solundaki kapılardan geçip devam ettiğinizde karşınıza çıkacak olan asansörlerin karşısındadır.

Laboratuvar ders ve sınavlarında önlük giyilmesi zorunludur.

Dekanlık Ara Kat derslikleri nerededir?

Ana Binada Dekanlık tarafında Ara / Asma kattadır. Ana Binaya ana girişten girip sağdan devam ettiğinizde sağda İbn-i Sina Kütüphanesi ile karşılaşacaksınız. Kütüphanenin solundaki kapılardan geçip devam ettiğinizde karşınıza çıkacak olan asansörlerle A katına çıkabilir veya merdivenle A katına çıkabilirsiniz. Asansörle çıktığınızda solda, merdivenle çıktığınızda sağda Ara Kat dersliklerine ulaşırsınız.

Ana Binaya Dekanlık girişinden girip asansörlerin karşısındaki merdivenlerden bir kat çıkarak da ulaşabilirsiniz.

Zebra Kafe nerededir?

Ana Binada zemin kattadır. Ana Binaya ana girişten girip güvenliklerin arkasında devam ettiğinizde sağda İbn-i Sina Kütüphanesi ile karşılaşacaksınız. Kütüphanenin solundaki kapılardan geçip devam ettiğinizde karşınıza çıkacak olan melek kanatları resminden sola döndüğünüzde koridorun sonundadır.

Ana Binaya Dekanlık girişinden girip asansörlerin karşısındaki merdivenlerden bir kat inerek asansörlerin solundan ilerlediğinizde de ulaşabilirsiniz.

KOÜSİM (Simülasyon Merkezi) nerededir?

Yeni poliklinik binasında 1. Kattadır. Ana Bina tarafındaki girişten girdiğinizde merdivenlerden bir kat inip sağa döndüğünüzde koridorun sonundadır.

Nerede ders çalışabilirim?

Tıp Fakültesi Kütüphanesinde Hafta içi (kurul sınavları dışında) 08.00-22.00; hafta sonu 10.00-22.00 saatlerinde;

Okuma Salonu-1 (Ana Binada-eski BİDEM)’de hafta içi ve hafta sonu 7/24;

Okuma Salonu-2 (Tıp Fakültesi A Blok) hafta içi 08.30-17.30 saatlerinde;

Okuma Salonu-3 (Tıp Fakültesi B Blok) hafta içi 08.30-16.30 saatlerinde çalışabilirsiniz.

Sınav sistemi nasıldır?

Dönem I’de tıp eğitimi ders kurulları esasına göre yapılır.

Toplam 6 Kurul bulunur. Her kurulun sonunda 100 soru-100 dakikalık bir kurul sonu sınavı ve uygulama dersleri için varsa uygulama (pratik/laboratuvar) sınavı/sınavları bulunur.

Sınav sistemi için Yönetmeliğe bakınız.

Sınav tarihleri için programa bakınız.

Kurul Sonu / Final ve Bütünleme Sınavları nerede yapılır?

Sınav salonu olarak belirlenen amfiler, derslikler ve kütüphanede yapılır. Sınavlardan önce hangi salonların sınav salonu olduğu öğrencilere duyurulur.

Sınava nerede gireceğim?

Kurul / Yıl sonu ve Bütünleme sınavlarında hangi öğrencilerin hangi sınav salonunda sınava gireceği belirlenir ve duyurulur. Hangi sınıfta olduğunuzu duyurulan listelerden kontrol ederek sınav saatinden en az 15 dk önce sınav salonunda olmalısınız.

Sınavlarda öğrenci kimliğinizi yanınızda bulundurmanız zorunludur.

Baraj Sistemi nedir?

Bir ders kurulu sınavında her dersin ve pratik sınavın kendi barajı vardır. Baraj sınırı %50’dir. Öğrenci, ders kurulu sınavında kurulu oluşturan derslerin bir veya birkaçından %50’nin altında not alırsa o dalda elde ettiği puan ile o dalın toplam puanının %50’si arasında kalan puan farkı, sınav toplam puanından düşülerek o ders kurulu sınav notu belirlenir

Geçme notu kaçtır?

Fakültemizde geçme notu 65’tir. Yönetmelik Değişikliği, MADDE 1

Uygulamalı/Pratik derslerde telafi çalışması nedir?

Uygulamalı/Pratik sınavı yapılan pratiklerde devamsızlığınız %20’yi aşmamış ise ve geçerli bir mazeretiniz varsa ilgili anabilim dalı tarafından kabul edilmesi ve telafi çalışması yaptırılması şartıyla pratik sınavına girebilirsiniz. %20’yi aşmışsa herhangi bir mazeret kabul edilmeksizin sınava giremezsiniz.

Finale (Ders kurulları Dönem sonu sınavı) girmeksizin geçiş

Tüm ders kurullarının sınavlarına katılarak bu sınavların her birinden ayrı ayrı 100 tam not üzerinden en az 65 (CC) almak koşulu ile ders kurulları ortalama notu 80 puan ve üzeri olan I, II ve III’üncü dönem öğrencileri, finale (ders kurulları dönem sonu sınavına) girmeden başarılı sayılırlar. Bu durumda öğrencilerin ders kurulları ortalama notu, ders kurulları dönem sonu başarı notu olarak kabul edilir.

Bu öğrencilerden ders kurulları dönem sonu sınavına girmek isteyenler, sınavdan en az on beş gün önce yazılı dilekçe ile başvururlar. Yönetmelik, MADDE 20 (2)

Final (Ders kurulları dönem sonu) sınavı başarı notu

Ders kurulları ortalama notunun %60’ı ile ders kurulları dönem sonu (Final) sınavında alınan notun %40’ının toplanması ile elde edilen nottur.

Bütünlemeye kalan öğrencilerin dönem sonu başarı notunun hesaplanmasında, ders kurulları dönem sonu sınavından alınan not yerine bütünleme sınavından alınan not esas alınır.

Öğrencinin bir üst sınıfa geçebilmesi için ders kurulları dönem sonu (Final) sınavından veya dönem sonu bütünleme sınavından en az 50 puan alması ve ders kurulları dönem sonu başarı notunun en az (65/CC) olması gerekir.

Ders kurulları dönem sonu (Final) başarı notu itibarıyla başarılı olanlardan kurul notu başarısız olan kurul notlarının harf notu (CC) olarak belirlenir. Yönetmelik, MADDE 20 (2)

Final (Ders kurulları dönem sonu) veya Bütünleme sınavından en az kaç almalıyım?

Öğrencinin bir üst sınıfa geçebilmesi için ders kurulları dönem sonu (Final) sınavından veya dönem sonu bütünleme sınavından en az 50 puan alması ve ders kurulları dönem sonu başarı notunun en az (65/CC) olması gerekir.

Yıl sonu notum nasıl hesaplanıyor?

Kurul sınavlarının hepsi birbirine eşit sayılmaktadır. Herhangi bir katsayı farkı yoktur. Kurul ortalamalarınızın %60’ı final veya bütünleme sınavınızın %40’ı alınarak en son notunuz hesaplanır.

Sınava giremedim, ne yapmalıyım?

Mazeretler ile ilgili her türlü başvuru, mazeret süresinin bitiminden itibaren en geç beş işgünü içinde yazılı olarak yapılır.

Sağlık mazeretiniz varsa Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinden, mümkün olmadığı durumlarda herhangi bir yataklı tedavi kurumundan alınacak bir rapor ile belgelendirmeniz ve bu raporu Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin ilgili anabilim dalından onaylatmanız gerekmektedir.

Raporunuzla birlikte öğrenci işlerine başvurunuz. İlgili evrakı doldurup, raporunuzu ilgili anabilim dalından onaylatıp öğrenci işlerine teslim ediniz.

Raporunuzun Dönem Koordinatörlüğü tarafından onaylandıktan sonra Fakülte Yönetim Kurulunca kabul edilmesi gerekmektedir.

Sağlık mazeretleri dışındaki nedenler, genellikle sınava girmemek için mazeret olarak kabul edilmez. Bu nedenle sağlık raporu dışındaki mazeretlerin Fakülte Yönetim Kuruluna sunulup sunulmayacağına Eğitim Komisyonunca karar verilir. Bu tür mazeretiniz varsa Eğitim Komisyonunda görüşülmek üzere, ilgili bilgi ve belgeleri ekleyerek öğrenci işlerine/eğitim komisyonu sekreterliğine sunmalısınız.

Öğrencilerin mazeretleri ve mazeret başvurularının sonuçları hakkında her türlü karar Fakülte Yönetim Kurulunca verilir.

ÖBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) nedir?

Ders ve sınav bilgilerinize, danışmanınıza ait bilgilere erişebileceğiniz öğretim üyelerine mesaj gönderebileceğiniz çevrimiçi bir platformdur. Üniversiteye kayıt olduğunuzda size bir şifre verilecektir. Öğrenci numarası ve şifrenizle ÖBS ne ulaşabilirsiniz.

UZEM (Kocaeli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi) nedir?

Elektronik ortamda eğitimi destekleyen bir platformdur.

etip.kocaeli.edu.tr adresi üzerinden uzaktan eğitim platformuna ulaşabilirsiniz. Seçmeli derslerin yardımcı kaynakları, kültür dersleri ve bazı seçmeli derslerin çevrimiçi ders linklerine ilgili platformdan ulaşabilirsiniz.

Üniversitemiz kaydolduğunuzda her öğrenci için öğrenci numarası @uzem.education şeklinde (Örnek: 123456789@uzem.education) bir Office 365 hesabı oluşturulur.

Bu hesapla 1Tbyte OneDrive depo alanı, Office 365 (Word, Excel, Powerpoint vb.) Online Uygulama kullanımı, Teams toplantı oluşturma ve daha birçok üretkenlik araçları aktif olarak kullanılabilir. Hesapla ilgili tüm uygulamalara portal.office.com adresi üzerinden ulaşılabilir. Hesabınızın nasıl etkinleştirileceğine ilişkin bilgiler adresinden duyurulur.

Kültür dersleri nelerdir, sınavları nasıl yapılır?

Kültür dersleri: Öğrencilerin ders kurulları dışında almak zorunda oldukları Yabancı Dil, Türk Dili, Atatürk İlkeler ve İnkılâp Tarihi, Temel Bilgi Teknolojileri zorunlu derslerini ve seçmeli dersleri ifade eder.

Kültür dersleri kurul sisteminden farklı olarak dönemlik derslerdir. Ders başlangıç ve bitiş tarihleri üniversitemizin akademik takvimine göre planlanır.

Yabancı Dil, Türk Dili, Atatürk İlkeler ve İnkılâp Tarihi dersleri güz ve bahar yarıyılında olmak üzere 2 yarıyıllık Temel Bilgi Teknolojileri dersi güz yarıyılında olmak üzere 1 yarıyıllık, seçmeli dersler bahar yarıyılında olmak üzere 1 yarıyıllık derslerdir.

Bahar yarıyılından önce seçmeli dersler hakkında tanıtım toplantısı yapılır.

Sınavları:

Seçmeli dersler dışındaki tüm dersler için üniversitemizin akademik takvimine göre programda belirlenen tarihlerde ara sınav / yıl sonu sınavı ve bütünleme sınavı yapılır. Geçme notu 65’tir. Yıl sonu notunun hesaplanması için kullanılan yarıyıl içi ve sonu ödev/sınav ağırlıkları sorumlu öğretim üyesi tarafından belirlenir.

Seçmeli derslerin sınavları sorumlu öğretim üyesi tarafından belirlenen şekilde yapılır.

Kültür dersleri başarıyla tamamlamadan Dönem IV’te yer alan stajlar alınamaz.

Kariyer Planlama Dersi nedir?

Üniversite öğrencilerinde kariyer farkındalığı yaratmak, onlara kariyer yolculuklarında destek sunmak amacıyla geliştirilen ve programımızda bahar yarıyılında yer alan zorunlu bir derstir. Ders sorumlusu tarafından yürütülen 4 haftalık yüz yüze dersin ardından tıp fakültesi öğrencilerinin kariyer seçeneklerine uygun çeşitli uzmanların katılımıyla çevrimiçi toplantılarla sürdürülür.

Başarı değerlendirmesi derslere katılım (%60) ve ödevlerle (%40) yapılır. Geçme notu 65’tir.

Bu dersi başarıyla tamamlamadan Dönem IV’te yer alan stajlar alınamaz.

Üniversite e-postası nasıl aktifleştirilir?

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kurumsal e-posta adresi (e-posta@kocaeli.edu.tr) dışındaki e-postalardan gelen belge talepleri karşılanmayacaktır.

Kurumsal e-posta adresini aktifleştirmek, mevcut kurumsal e-posta adresinizi öğrenmek, mevcut değilse yeni e-posta adresi oluşturmak ve mevcut e-posta şifresini değiştirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanınız

https://portal.kocaeli.edu.tr/emailogr Öğrenci Bilgi Sistemi / Kişisel Bilgi Görüntüleme sayfasında kurumsal e-postalarınızı ve cep telefonlarınızı güncelleyiniz.

Öğretim üyelerine nasıl ulaşırım?

Fakülte internet sitesindeki e-postaları üzerinden ya da ÖBS üzerinden mesaj göndererek ulaşabilirsiniz.

Dönem I Koordinatörlüğüne nasıl ulaşırım?

Dönem I Koordinatörü Doç. Dr. Aslıhan Akpınar (aslyakcay@yahoo.com) Tıp Tarihi ve Etik AD öğretim üyesidir. Odası Ana Bina Ara Kat Dersliklerinin karşısındaki koridorda sağdadır.

Dönem I Koordinatör yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin (aylatekin@hotmail.com) Anatomi AD öğretim üyesidir. Odası Ana Bina zemin katta Anatomi anabilim dalında bulunmaktadır.

Dönem I Koordinatör yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Diğdem Göverti (digdem.goverti@gmail.com) Ruh Sağlığı ve Hastalıkları AD öğretim üyesidir. Odası Ana Bina beşinci katta Ruh Sağlığı ve Hastalıkları anabilim dalında bulunmaktadır.

Ders Programına nasıl ulaşırım?

2024-2025 yılı eğitim programı Fakültemiz internet sayfasında ilan edilmektedir. Programa PDF veya (E-Ders Programı Takvimi) Google takvim formatında ulaşılabilir.

Programda zorunlu değişiklikler olduğunda öğrencilere duyurulmakta aynı zamanda e-ders programında güncelleme yapılmaktadır. Bu nedenle e-ders programını takip etmeniz önerilir.

Sınav sorularının değerlendirilmesi nasıl yapılır?

Her teorik kurul sınavı / final / bütünleme sınavının ardından programda bildirilen saatte ders kurulu başkanı tarafından öğrencilerle birlikte dönem amfisinde sorular değerlendirilir.

Danışmanlık Sistemi nedir?

Öğrenci işleri tarafından tüm öğrencilere bir öğretim üyesi danışman olarak atanmıştır. Senede en az 2 defa en az ders programında bulunan danışmanlık saatlerinde görüşmek zorunludur. http://tip.kocaeli.edu.tr/docs/ogrenci_danismanligi_yonergesi.pdf

Kütüphane veri tabanlarına uzaktan erişim mümkün müdür?

Aşağıdaki bağlantıdan ayarlarınızı yaparak Üniversitemizin çevrimiçi kaynaklarına uzaktan erişebilirsiniz. PDÖ, TODUP dersleri başlamadan önce uzaktan erişim işlemlerini tamamlamalısınız. http://kutuphane.kocaeli.edu.tr/proxy.php

Öğrenci temsilcisi nasıl seçilir?

Tıp Fakültesi Dönem I ders programında ilan edilen tarih ve saatte öğrenci temsilciliği yönergesi doğrultusunda biri Dönem Temsilcisi biri Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunu oluşturmak üzere iki öğrenci seçilir.

İlgili oturumda Dönem koordinatörü ve fakülte sekreterinin gözetiminde adaylık başvurusu yapan öğrenciler belirlenir, kendilerini tanıtır ardından açık oylama yöntemiyle seçim yapılır.

Öğrenci olarak sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim?

Ailenizin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) güvencesi varsa, 25 yaşını doldurana kadar, hastanemiz dahil SGKya bağlı tüm sağlık kuruluşlarından doğrudan sağlık hizmeti alabilirsiniz. SGK güvenceniz yoksa SGKya başvurarak sigortalanmanız ya da özel sigorta yaptırmanız gerekir.

Yabancı uyruklu öğrenciyseniz, Göç İdaresi Başkanlığından alacağınız evraklar ile SGKna başvurarak sağlık sigortası yaptırabilir ve böylece hastanemiz dahil SGKya bağlı tüm sağlık kuruluşlarından doğrudan sağlık hizmeti alabilirsiniz.

Sosyal Hizmet Birimine (Ana Bina hasta kabul birimi arkasında; Dahili: 8024) ulaşabilirsiniz.

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği çarşamba günleri Poliklinik 1 ve Poliklinik 4’te gün boyu öğrencilere hizmet sunmaktadır. Bunun için aynı gün 08.30’da polikliniğe başvurup randevu almalısınız.

Öğrenci kulüpleri ve topluluklarıyla ilgili bilgiye nasıl ulaşırım?

Fakültemizde aşağıdaki kulüpler ve topluluklar bulunur.

Her yıl Dönem I açılış gününde öğrenci kulüp ve toplulukları tanıtım yapmaktadır.

TEÖK

KOÜTBAT (Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu)

TÜRKMSIC

EMSA

Kocaeli Genç Yeryüzü Doktorları

Müzik Kulübü

Leyla’dan Sonra

Kanope

Üniversitemizdeki tüm kulüpler hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Öğrenci olarak haklarım ve yükümlülüklerimle ilgili bilgiye nasıl ulaşabilirim?

Fakültemiz internet sayfasında üst kısımda bulunan açılır menüden [ÖĞRENCİ] kısmına, ardından soldaki açılır menüden [YÖNETMELİKLER] kısmına tıklayarak ihtiyaç duyduğunuz düzenlemelere ulaşabilirsiniz.











Demo Settings
Header Colors
Navigation Colors
Footer Colors