KOÜ Hekim Sohbetleri


Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Eğitimi Çalışma Kolu ve Tıp Öğrencileri Birliği işbirliğinde yapılan “KOÜ Hekim Sohbetleri” etkinliği 15 Nisan 2022 tarihinde Tıp Fakültesi Konferans Salonunda 4 Oturum şeklinde gerçekleşti.

“Genel Cerrahi ve Hasta Hekim İlişkisi” başlığındaki ilk oturumda, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, 1995 yılında gelmiş olduğu Kocaeli Üniversitesi’nde, Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın kurulmasında yer aldığını belirterek, yöneticilik nedeniyle Anabilim Dalı’ndan uzaklaşmadığını ifade etti. Genel Cerrahi branşının özveri gerektiren bir branş olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Utkan, öğrencilere hitaben “Angarya işi de yapıyor olsanız, yaptığınız her işlem gelişiminiz için yol açıcıdır” diyerek, disiplinin, araştırmanın ve bilgileri tazelemenin gerekliliğine değindi; eğitim seviyesi, inançları ne olursa olsun tüm hastalara aynı ilgiyi göstermek gerektiğini, hastalığın ortadan kalkması için gereken işlemlerin, tedavinin ne şekilde yönetileceğinin hastalara sakin bir dille açıklanmasının sağlıkta şiddetin çözümünde önemli olduğunu belirtti.

“Gastroenteroloji Uzmanlığı” başlıklı 2. Oturumda, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, özgeçmişinden notlar aktararak, Amerika ve Japonya’daki çalışmalarından örnekler verdi. Hekimliğin salt kitap okumakla mümkün olmadığını ifade eden Prof. Dr. Hülagü, hayatın bakarken görmek olduğunu ifade ederek “Primer sorumluluğumuz farkında olmaktır” dedi; zekanın kullanılmasında yetilerin ve eğitimin artırılması gerektiğini, yaratıcı beyin başlığı altında, yaratıcılıkta samimiyet, gayret ve emeğin olduğunu ifade etti.

Etkinliğin 3. Oturumunda, “Bir Kariyer Hedefi Olarak: Nöroşirürji” başlığında konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Savaş Ceylan, Öğretim üyesi olduğu Nöroşirürji A.D. hakkında bilgi vererek, ilk Beyin Bezi ve Hipofiz Merkezi kurucularından olduğunu ifade etti. Üniversite ve Akademi terimlerinin farkına değinen Prof. Dr. Ceylan, nesnel gerçekliğin bulanıklaştığı yeni medya düzeninde bilimsel araştırmalara daha çok ihtiyaç olduğunu ifade ederek, hekimlikte yeni tanımlamanın ve mottonun “insan hekim” olduğunu söyledi.

“Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Aile Hekimliği” başlıklı, etkinliğin 4. Oturumunda Doç. Dr. Selim Öncel konu ile ilgili bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.



 

 

Demo Settings
Header Colors
Navigation Colors
Footer Colors