14 Mart Tıp Bayramı Töreni

Tıp Fakültesi ve Kocaeli Tabip Odası ve tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı, Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Kocaeli Emniyet Müdürü Necati Denizci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Kocaeli Tabip Odası Başkanı Dr. Zeki Hamşioğlu, üniversitemiz akademisyen ve öğrencilerinin katılım gösterdiği Tıp Bayramı resmi töreni., saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Tıp Fakültesi ve Kocaeli Tabip Odası ve tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı resmi töreni sırasında gerçekleşen konuşmalarda, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, sağlık hizmetlerinde ülkemizin uluslararası standartlara eriştiğini, bunun yanı sıra sağlık sektöründe değişim ve dönüşümün gerekli olduğunu, sağlıkta şiddet konusunun bir eğitim sorunu olduğunu belirtirken, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü, sağlık hizmetlerinin niteliksel olarak güçlendirilmesi gerektiğini, sağlık sanayisinde yeni atılımlar yapılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zafer Utkan, konuşmasında, sağlık hizmetleri ve eğitimi konusunun önemine değinerek sağlık hizmetlerinden herkesin yararlanması gerektiğini ifade etti. Tıp eğitiminin önemle üzerinde durulması gereken ciddi bir süreç olduğunu belirterek, Üniversite hastanelerinin temel amacının eğitim ve araştırma olduğunu belirten Prof.Dr.Utkan, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladığını ifade etti.

Törende, meslekte 25,40, 50 yılını dolduran hekimlere plaketleri takdim edildi,

Türk Sanat Müziği Korosu

Fakültemiz ve Kocaeli Tabip Odası tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri, kapsamında Türk Sanat Müziği Korosu tarafından sunulan hekim bestekarların eserlerinin icra edildiği konser büyük ilgi gördü.

“Sağlıkta Şiddet”

Moderatörlüğünü Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zafer Utkan’ın yaptığı ve hekimlerin yasal haklarını bilmelerinin öneminin vurgulandığı Panelde, Hukukçu Hekimler Enstitüsün’den , Avukat Prof. Dr. Yusuf Bayraktar ve Avukat Prof. Dr. Ahmet Serel, Dr. Ertunç Mega, Avukat Dr. Neval Yılmaz ve Avukat Dr. Ahmet Erzurumlu, gerçekleştirdikleri konuşmalarında şiddet kavramını kuramsal ve sosyokültürel olarak ele alarak, sağlıkta şiddetin tırmanmasına neden olan sosyal etmenler ile çözüm getirecek eğitsel ve yasal uygulamalar hakkında görüş bildirdiler, ülkemizde konuyla ilgili aktivasyon sağlanmasının gerekliliğini ifade ettiler.

Prof. Dr. Zafer Öner : “Umudumuz Gençlerde”

14 Mart Tıp Haftası etkinliklerine “Ne Suya Ne Sabuna” isimli konuşmasıyla katılan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Öner, 14 Mart Tıp bayramının ülkemiz kurtuluş savaşıyla özdeşleştiğini belirttiği konuşmasında, eğitim sistemi, çevre-toplum sağlığı ve sosyal ilişkiler konularında görüşlerini paylaşarak ülkemizin muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağından şüphesi olmadığını belirtti ve bilim ve sanatı asıl güç olarak kabul ettiğini, umudunun gençlerde olduğunu dile getirerek, gençlere, mesleklerinin ve iyi insan olmanın gereklerini yerine getirmelerini önerdiğini ifade etti.

Toplumsal Duyarlılık Projesi Öğrenci Sunumları

Toplumsal Duyarlılık Projesi (TODUP) kapsamında, Fakültemiz Dönem I öğrencileri ilk 3 e giren projeler tekrar sunuldu ilgili öğretim üyeleri ve öğrencilere başarı sertifikaları takdim edildi.