Meme Kanseri Farkındalık Öğrenci Semineri Yapıldı

Fakültemiz öğrenci topluluğu KOUTBAT ile Kocaeli Kanserle Mücadele Derneği tarafından düzenlenen “Fark Et Ama Sakın İhmal Etme” isimli Meme Kanseri Farkındalık Öğrenci Semineri 15 Ekim 2019’da Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, seminer açılış konuşmasında, farkındalık ayında olduğumuz meme kanserinin kadınlarda en çok görülen kanser tipi olduğunu belirterek, herkesin hasta adayı olduğunu, risk faktörlerinin varlığının her zaman için belirleyici olmadığını ifade etti.

Fakültemizin hastalığı erken teşhis etmede ve olanaklardan yararlanmada öncülük yapan kurumlardan olduğunu ifade ederek, KETEM’lerin yaygınlaşması gerektiğini belirten ve tarama testlerinin önemi üzerinde duran Prof. Dr. Zafer Utkan’ın tedavi sürecinde yer aldığı söyleşi konuğu Burhan Aslan ise hastalık seyrini anlatarak, iyileşmesinin ardından hayat farkındalığının arttığını ifade etti, toplum ve hekim yaklaşımlarının hastalar üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu dile getirdi.