Tıpta Uzmanlık Öğrencileri için Uyum (Oryantasyon) Programı Yapıldı

Mezuniyet Sonrası Eğitim Komisyonu tarafından 12 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen Fakültemiz “Tıpta Uzmanlık Öğrencileri için Oryantasyon (Uyum) Programı” nda uzmanlık eğitimi yönetmelikleri ile hastane yönetim ve işleyişi konularında bilgilendirmeler yer aldı.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Öğrencileri Uyum Programı açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, fakültemiz hakkında bilgilendirmede bulundu, uzmanlık eğitiminin mezuniyet öncesi eğitimi kadar önemli olduğunu ifade ederek asistan hekimlere eğitim süreçlerinde başarılar diledi.

Mezuniyet Sonrası Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Pekdemir’in gerçekleştirdiği konuşmasında, fakültemiz uzmanlık öğrencilerine yönelik olarak web üzerinden bir anket yayınlanacağını ve anket sonuçlarının değerlendirmeye alınacağını ifade ettiği programda, “Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Yönetmeliği” ve “Tıp’ta Uzmanlık Öğrencilerinin Özlük Hakları” başlıklı sunumları gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Efendi, fakültemizde 459 asistan hekim olduğunu ifade ederek, çalışma ve eğitim süreçleriyle ilgili yönetmelik konularında bilgilendirmelerde bulunurken, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Maksut Görkem Aksu, gerçekleştirdiği “Hastane Yönetim ve İşleyişi” başlıklı sunumunda tasarrufa dikkat edilmesi ve belgelerin doğru hazırlanmasının önemi üzerinde durarak uyumlu bir çalışma süreci diledi.