Harvard Üniversitesi Öğrenci Değişim Programı Proje Sunumları Gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Harvard Halk Sağlığı Okulu Öğrenci Araştırma ve Değişim Programı kapsamında fakültemiz öğrencileri tarafından danışman öğretim üyeleri rehberliğinde oluşturulan projelerin sunumları değerlendirilmek üzere gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Efendi,24 Haziran 2019 tarihinde Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen öğrenci proje sunumlarının yapıldığı toplantının açılış konuşmasında, Harvard Değişim Programı’na katılım için proje üreten tüm öğrencilerin, bilimsel bilgi üretmeyi öğrenerek kazanmış sayılacaklarını belirtti.

Öğrenci grupları temsilcilerince sunumları yapılan projelerin, fakültemiz öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirmesi sonucunda;

1- “Differentiation of Human Derived Mesenchymal Stem Cells and Pericytes into Insulin Producing Cells and Comparison of the Efficiencies” (Dr.Öğr.Üyesi Zehra Seda Halbutoğulları danışmanlığında, FatihAbdula)

2- “A Study on Engineering Primary Breast Cancer Cells with Parkin to Reduce Their Proliferation Ability“ (Doç.Dr.Gürler Akpınar danışmanlığında, Seher Sena Elagöz)

3- “Development of 3D in Vitro Human Skin Model” (Doç.Dr.Halime Kenar danışmanlığında, Ceren Sarıkaya-Mısra Şirvanlıoğlu)

Dereceye giren projeler olarak seçilmiştir.