COVID-19 Sempozyumu Yapıldı

2019 Aralık sonu Çin’in Wuhan şehrinde başlayan yeni SARS CoV-2 enfeksiyonu, COVID-19 hastalığına sebep olarak; 2020’de bütün dünyaya yayıldı ve pandemiye yol açtı. Dünyanın hiç görmediği hızda aşı üretilmeye çalışılırken; virüs halen birçok bilinmezliğini de koruyor.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının edindiği deneyimlerimizi paylaşmak, bilgi alışverişinde bulunmak, son yayınları gözden geçirmek, bununla birlikte kronik viral enfeksiyon yapan HIV, hepatit B virüsü ve hepatit C virüsü gibi diğer virüslerle ile etkileşimini tartışmak amacıyla üniversitemiz tarafından COVID-19 Sempozyumu düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıla Akhan’ın başkanlığında gerçekleştirilen COVID-19 Sempozyumu bugün (17.10.2020) online olarak yapıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, “Yaşadığımız pandemi süresince, aktif olarak bilinmeyenlerin halen çok fazla olduğu bir zamanda, COVİD-19 sempozyumunun düzenlenmesi oldukça önemli, düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu sempozyumu yüz yüze yapmak isterdik ancak olmadı. Online da olsa etkili bir toplantı olacağına eminim. Aktif ve ucu açık bir süreç yaşıyoruz. COVİD-19’un nereye gideceğini bilmiyoruz ve her geçen gün bir bilinmeyeni öğreniyoruz. Bu süreçte bu toplantı daha da anlam kazanıyor. Sempozyum çıktılarının ülkemize ve uluslararası tıp camiasına katkı sağlamasını temenni ediyorum.” Dedi.