Regional Aneztezi Kursu Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ve Rejyonal Anestezi Derneği ile işbirliği içerisinde altıncı ultrason rehberliğinde rejyonal anestezi kursu 22-23 Mart tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi Derbent Kartepe Park Uygulama Otelinde başarı ile tamamladı. Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen 60 araştırma görevlisi, uzman ve öğretim üyesi bu kursa rejyonal anestezide ultrasonografi konusundaki bilgilerini arttırmak ve güncel gelişmeleri takip etmek için katıldı. Toplantı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Kamil Toker'in açılış konuşması ile başladı. Her sene olduğu gibi bu sene de ikisi yabancı öğretim üyesi Dr. ThomasFichtnerBendtsen-Danimarka, Dr. XavierSala-Blanch-İspanya olmak üzere Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. İsmet Topçu, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. Alper Kılıçarslan, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji AD'dan Dr. Hasan Tahsinve Anesteziyoloji ve ReanimasyonAD'danDr.Yavuz Gürkan, Dr. Murat Tekin, Dr. Alparslan Kuşolmak üzere toplam 8 öğretim üyesi kursa eğitici olarak katıldı. Kurs hem ulusal hem de uluslararası planda rejyonal anestezi camiası tarafından dikkatle izlendi. Tam iki gün süren program sabah teorik öğleden sonra ise 6 model ve farklı fantomlar üzerinde pratik uygulamalarla devam edildi. Toplam 14 workshop yapıldı. Toplantıya yurtiçinden ve yurtdışından endüstri temsilcileri de katıldı.

16 Nisan 2013