Fakültemiz 14 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri

İstiklal mücadelemizle özdeşleşen bir tarihçesi olan 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında fakültemizde 7-15 Mart 2018 tarihleri arasında bir dizi kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Satranç Turnuvası
Fakültemiz 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Haftasının ilk etkinliği olan ve artık geleneksel hale gelen Tıp Haftası Satranç Turnuvası, bu sene 32 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Kocaeli Üniversitesi Satranç Kulübü'nün düzenlediği turnuva, 15 dakika + 30 saniye eklemeli 6 tur şeklinde oynandı.

Çekişmeli maçlardan sonra ilk üçe girenlerin hepsinin turnuvayı 5 puanla tamamladığı ve sıralamayı ise averajların belirlediği Satranç Turnuvasında, İntern Dr. Salih Zeydan birinci olurken, Necim Tanrıverdi ikinci, Can Mıhçıyazgan ise üçüncü oldu. Dereceye girenler, kupalarını 14 Mart Tıp Bayramı töreni sırasında Kocaeli Valisi Hüseyin Akyol’un elinden aldılar. Turnuvada kadınlarda en iyi dereceyi alan Mehsem Vural'a da kupa verildi.

Türk Sanat Müziği Koro Dinletisi
Türk Sanat Müziği çeşitli makamlarından günümüzün sevilen eserlerinin seslendirildiği ve Fakültemiz Öğretim Üye ve öğrencilerinin solo icralarının da yer aldığı 13 Mart 2018 tarihli Şef Prof.Dr.Fazıl Özen idaresindeki konser , yoğun bir katılım ve ilgi gördü.

“İyi Hekimlik Uygulamaları” Konferansı
Fakültemiz Konferans Salonunda 15 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen “İyi Hekimlik Uygulamaları” Konferansında Dr. Yiğit Çakıroğlu, Afyonkarahisar’daki çalışma döneminde gerçekleştirdiği ekip çalışması ve fiziksel koşullar ile ilgili revizyonlardan örnekler vererek, hizmet içi eğitimle ilgili deneyim ve görüşlerini paylaşırken, diğer konuşmacı Dr. Fatih Güray, Acil Servis ve işyeri hekimlikleri sırasında karşılaştığı vakalarda uyguladıkları tedavi süreç ve yöntemlerinden örnekler paylaşarak, yeni kuşak hekimlerin çok daha iyi yerlere geleceğine inandığını belirtti. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan’ın iyi hekimlik uygulamaları konusunda görüşlerini paylaştığı konferans bitiminde konuşmacılara plaket takdimi gerçekleştirildi.

19 Mart 2018