Harvard University (School of Public Health) /Kocaeli University Medical Faculty Post-Doctoral Fellow Visiting Programme Eylül-2017

Harvard School of Public Health ile Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında 2012 yılından bu yana yürütülmekte olan"Kocaeli University Medical School Travel Award" programı kapsamında bu yıl Dr.Scott Olesen(MD,PhD), Dr.Jani Saksi(MD,PhD) ve Dr. Damaskini Valvi (MD,PhD) 18-22 Eylül 2017 tarihlerinde fakültemizi ziyaret etmişlerdir.

Araştırmacılardan, Dr.Scott Olesen “Antibiyotik tüketiminin antibiyotik direnci üzerine etkileri”, (Mentör: Yrd.Doç.Dr.Seda Halbutoğulları-Kök Hücre Birimi), Dr.Jani Saksi “Ateroskleroz ve FABP4 ün rolü” (Mentör: Yrd.Doç.Dr.İrem Karaüzüm-Kardiyoloji AD) ve Dr.Damaskini Valvi ise Çevresel Epidemiyoloji:Uygulamalar ve modeller ile Endokrin bozucu kimyasallar (Mentör: Prof.Dr.Zeynep Cantürk-Endokrinoloji AD) hakkında konferanslar verdiler.

Araştırmacıların deneyimlerinden faydalanmak için ilgili öğrencilerimiz ile birebir tartışma olanakları, çeşitli araştırma birimlerimize ziyaretler ve bölümler arası toplantılar gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Harvard University (School of Public Health) arasındaki bu işbirliğinin öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz için yeni işbirliği ve ortak çalışma alanlarını geliştireceğini düşünmekteyiz.

Fakültemizin ve üniversitemizin araştırma ortamının geliştirilmesi, öğrenci araştırma ve değişim programının zenginleşitirilmesi ve fakültemizin tanıtımı açılarından çok başarılı geçen bu ziyaret için katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederiz.

26 Eylül 2017